Мобилна група от служители на Митница Лом и гранични полицаи от

...
Мобилна група от служители на Митница Лом и гранични полицаи от
Коментари Харесай

Митничари заловиха 1900 кутии контрабандни цигари на Ферибот Оряхово

 cigari_mikrobus_oryahovo201802a  cigari_mikrobus_oryahovo201802b  cigari_mikrobus_oryahovo201802c
Мобилна група от чиновници на Митница Лом и гранични полицаи от сектор Козлодуй предотвратиха на Ферибот Оряхово опит за противозаконен експорт на цигари за търговия в страни от Западна Европа.

Задържани са близо 1900 кутии цигари с годен български бандерол, укрити във фабрични кухини и сред хранителни артикули в микробус, оповестиха от Агенция Митници. Митничарите от Лом и митническия пункт на пристанище Оряхово дружно с граничните чиновници спрели на 21 февруари на изходящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ферибот Оряхово ” микробус с българска регистрация, който пътувал за Германия.

При инспекцията било открито, че във фабрични кухини на микробуса, както и сред персонален багаж и хранителни артикули, са укрити 1837 кутии с 36 740 къса цигари, предопределени за контрабанден импорт в Германия. По-голяма част от откритите цигари са  от марките „ Марлборо”, Давидоф”и „ Дънхил”.

За тютюневите произведения  не са показани никакви документи, в това число и изискваните по Закона за акцизите и данъчните хранилища формуляри за акцизни артикули в комерсиално количество. Цигарите са арестувани в склад на Митница Лом. По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР